Leányfalu Nagyközség Önkormányzat Polgármesteri Hivatala

Leányfalu Nagyközség Önkormányzat Polgármesteri Hivatala
Móricz Zsigmond Út 126
2016 Leányfalu
Pest

Leírás

Ügyfélfogadási idő: Hétfő du. 14 órától - 18 óráig Szerda de: 8 órától - 12 óráig Péntek de: 8 órától - 12 óráig Polgármester fogadó ideje: Telefonon történő bejelentkezést kérünk. 06-26-580-152 Jegyző fogadó ideje: Szerda de: 8 órától - 12 óráig du: 14 órától - 16 óráig Leányfalu a Pilis hegység lábánál a Vöröskő, Nyerges hegy és a Duna között Budapesttól 27 km-re fekszik. Kiemelt üdülőterület, a Duna-Ipoly Nemzeti Park része.
Területén az ókor maradványai csak az 1900-as években kerültek napvilágra azon ismert tény következtében, hogy a rómaiak a Dunántúl területét az I. sz. második felében szállták meg és a meghódított területet Pannónia néven csatolták provinciaként a birodalomhoz.
Dr. Arányi Lajos archeológus 1910-ben kezdte meg ásatásait, s nemcsak megerősített stratégiai helyek maradványaira, hanem a társadalmi élet kényelmére szolgáló leletekre is bukkant. Munkáját 1915-ben Kuzsinszky Bálint régész folytatta.


Cégleírás
A Duna mentén erőd-rendszert alakítottak ki a mindig kiválót alkotó rómaiak: ezen "castrum"-ok katonai táborok, mint Acquvincum - (Óbuda) - Ulcisia Castra- (Szentendre) - Cirpi (Dunabogdány) - Solva ( Esztergom) között kisebb őrtornyokat építettek, ahonnan a hadiutat és a dunai átkelőhelyeket kémlelhették. A Leányfalu központjában felfedezett őrtorony végleges, hiteles feltárásához a benzinkút építési előkészületei kapcsán került sor, a leletmentés Dr. Soproni Sándor kiváló régész nevéhez fűződik. A burgus őrtorony kb. 10x10 méter alapterületű volt, I. Valentinianus császár (365-375) uralkodása alatt épült. Anyaga andezit, favázas szerkezettel kombinálva.
Az V. században a hunok és az általuk leigázott népek harcai, támadásai következtében az őrtorony tűzvész martaléka lett, a megmaradt leletanyag a szentendrei Ferenczy Károly múzeumba, részben pedig a Magyar Nemzeti Múzeumba került. A nagy változás a második világháború után következett be. Leányfalu 1949-ben lett önálló község, 1970-ben 1300 lakossal nagyközségi rangot kapott. Állandó lakosainak száma 2003 január 1-én 2522 fő mintegy 500 családi és 1700 hétvégi házzal. A 60-as évek végén eszközölt próbafurások eredményeképpen 36 C fokos hévíz tört fel a földből, így megépülhetett a termálvizű strandfürdő, 4 medencével.
Az 50 méteres úszómedence versenyek lebonyolítására is alkalmas. A strand egész évben fogadja a fürdőzők népes seregét, sőt minden pénteken és szombaton éjszakai fürdőzésre is van lehetőségük. Leányfalu közművesítése az elmúlt években feldúlta ugyan a falu nyugalmát, (csatornaépítés, telefon, vezetékes gáz ) ugyanakkor biztosítja a település további fejlődését. 1999-ben ünnepelte Leányfalu 50. születésnapját, vagyis önálló községgé válását. Mintha újra megmozdult volna valami az emberek szívében, egyre több ember munkálkodik azon, hogy felvirágoztassa Leányfalu társadalmi és kulturális életét.
Kulcsszavak:
Önkormányzat, Településfejlesztés, Polgármesteri Hivatal, Közszolgáltatás, Polgármester, Jegyző, Alpolgármester, Igazgatás, Anyakönyv, Kultúra, Pályázat, Szociális ellátás, Közművelődés, Aljegyző, Adócsoport, Közigazgatás, Oktatás, Közterület, Ügyfélszolgálat, Hulladékszállítás, Nyilvántartás, Titkárság, Felügyelő, Pénzügyi csoport, Népesség, Főépítész, Közterület-felügyelő, Műszaki osztály
Leányfalu Nagyközség Önkormányzat Polgármesteri Hivatala a következő kategóriákban szerepel:
Képek hozzáadása

Vélemény

Legyen Ön az első, aki elmondja véleményét az alábbi cégről: Leányfalu Nagyközség Önkormányzat Polgármesteri Hivatala

Ossza meg tapasztalatait másokkal is!

Vásároljon Prémium Tagságot